Previous Lecture Complete and continue  

  Tervetuloa kurssille

Kiitos että tulit mukaan kurssille. Tämä on eronkeskellä.fi palvelun ensimmäinen kurssi ja olen innostunut tästä matkasta yhdessä kanssa.

Oman eroni jälkeen olen jäsentänyt omaa tarinaani ja auttanut muita tekemään samoin. Laadin sinulle prosessin, joka auttaa sinua jäsentämään oman tarinasi.

Ihmisen mieli haluaa ymmärtää ja löytää tapahtumille mielekkään selityksen. Joskus erolle ei löydy järkevää selitystä, ei ainakaan yhtä sellaista. Koska selitystä ei löydy, mieli etsii sitä. Mieli toistaa tapahtumia mielessään ja hakee vastausta, miksi minulle kävi näin? Mitä suhteessamme tapahtui? Mitä minä tein? Mitä ex-puolisoni teki? Mitä minun pitäisi tätä kaikkea ymmärtää, mitä ajatella ja tuntea?

Tällä kurssilla kirjoitat oman tarinasi niin kuin olet sen itse kokenut. Kirjoitat sen itsellesi minun ohjauksessani. Minä esitän kysymyksiä ja sinä vastaat.

Kirjoitat itsellesi ja itseäsi varten. Sinun ei tarvitse jakaa kirjoittamaasi kenellekään, mutta saat toki tehdä niin jos tahdot.

Kurssin kuluessa lähetän sinulle seitsemän vinkkiä erosta selviämiseen. Ensimmäinen video on tämän viestin lopussa. Jokaisen viikon yhteydessä on yksi vinkki.

Lisäksi laadin sinulle yhden ylimääräisen vinkin. Saat sen veloituksetta kuudennen viikon jälkeen.

Jokaisen viikon aikana tulee muutamat peruskysymykset. Lisäksi tulee lisäkysyksiä sinulle, joka haluat mennä tarinassasi syvemmälle ja olla perusteellisempi. Lisäkysymykset sopivat sinulle, jos olet tottunut prosessoimaan ajatuksiasi kirjoittamalla tai olet käynyt terapiassa.

Jos oman elämän jäsentäminen kirjoittamalla ei ole sinulle tuttua, älä vastaa lisäkysymyksiin tällä kertaa. Voit palata niihin myöhemmin tai tehdä kokonaan uuden kierroksen.

Sinulle, joka et ole tottunut kirjoittamaan, riittää, että vastat yhteen kysymykseen päivässä.

Ota itsellesi vihko tai avaa tietokoneellesi tiedosto, johon kirjaat vastauksesi.

Vinkki:

Kun alat kirjoittamaan omaa tarinaasi ja muistelemaan mitä oikeastaan tapahtui, älä yritä miettiä asioita liian loogisesti aikajärjestyksessä. Älä myöskään mieti sitä, kirjoitatko asioita kielellisesti oikein tai olisiko entinen äidinkielen opettajasi tyytyväinen tapaan, jolla kirjoitat.

Uskalla muistaa ja uskalla tuottaa itsestäsi ulos se, mitä muistat. Saat muistaa asiat juuri kuten sinä ne muistat. Nyt ei tarvitse väitellä siitä, olivatko asiat kaikkien muidenkin mielestä siten, kuin sinä ne muistat.

Sinä kirjoitat itsellesi ja omalle mielellesi. Kirjoittamalla asiat, sinä ikään kuin printtaat ajatuksesi paperille. Pysyt näin katselemaan sitä, mitä sinä muistat ja ennen kaikkea sitä, miten sinä muistat asiat. Miltä sinusta muistaa tuntua kaikki se, mitä muistat.

Ala siis vain kirjoittaa. Tajunnanvirralla. Tajunnanvirta –kirjoittaminen on sitä, että vain kirjoitat liikaa miettimättä ja analysoimatta sitä, mitä haluat kirjoittaa.