Bussipysäkillä pikkupoika söi hattaraa. Kädet ja kasvot olivat tahmean sokerin tahraamat. Poika totesi, että ehkä bussissa ei voi syödä hattaraa. Siihen äiti tokaisi vihaisesti, että just niin, ala vetää naamaan sitä sitten nopeasti! Kun poika oli syönyt hattaransa, äiti antoi vihaisesti nenäliinan ja alkoi huutaa lapselle. Äiti sätti poikaa kovaan ääneen ja oli raivoissaan lapsen tahmeista käsistä. Pikkupoika otti huudon vastaan reagoimatta, vaikka äiti häpäisi häntä julkisesti.

Vaikea uskoa, että tämä äiti raivosi turhautumistaan ensimmäistä kertaa. Äiti ei selvästikään ymmärtänyt miten hänen käytöksensä tulee vaikuttamaan pojan elämässä. Äiti on pojan elämän ensimmäinen nainen. Äiti vaikuttaa isosti siihen kuvaan, jonka poika luo naisista. Millainen kumppani pojasta tulee joskus parisuhteessaan, kun hän kasvaa raivoavan, onnettoman, äidin kanssa?

Isä katsoi tilannetta vieressä hiljaa. Mitä poika oppii miehenä olemisesta, kun hän seuraa sivusta voimatonta isää naisensa kanssa?

Miehet yrittävät tehdä äitejään onnellisiksi omissa parisuhteissaan

Monet miehet yrittävät tehdä kumppaninsa onnelliseksi hinnalla millä hyvänsä. Usein tällaisen miehen taustalla on onneton äiti. Onnettoman äidin pojasta kasvaa naisen tyydyttäjä oman onnensa kustannuksella.

Naisen tyydyttäjän taustalla on usein isä, joka ei osannut tehdä äitiä onnelliseksi. Taustalla on isä, joka on kohdellut äitiä joko huonosti tai vetäytynyt voimattomana taustalle. Tällaisesta parisuhteesta syntyy miehiä, jotka pyrkivät paikkaamaan omissa parisuhteissaan isänsä virheitä. Mahdottoman tehtävän edessä mies turhautuu, väsyy ja luovuttaa.

Vanhempien parisuhde on lapsen koti ja kasvualusta

Hyvästä parisuhteesta kasvaa tasapainoisia lapsia ja hyviä aikuisia parisuhteisiin. Parasta, mitä vanhempana voi tehdä lastensa eteen, on itsen kasvattaminen. Parisuhteessa on hyvä muistaa, että parisuhteen eteen ei voi tehdä työtä. Kaikki työ tehdään siinäkin itsen eteen. Itsen kehittäminen tasapainoiseksi ja turvalliseksi aikuiseksi on jokaisen aikuisen velvollisuus ja haaste.

Tasapainoinen ja turvallinen aikuinen ei yritä olla mitään, vaan hän on totta. Aito ihminen on tavallinen ihminen, joka tuntee itsensä ja historiansa. Aikuisen tehtävä on kantaa itsensä parisuhteessaan tai erossaan sekä vanhempana. Se on paras elämäneväs, jonka lapselleen voi antaa.

Liity jäseneksi eronkeskellä.fi - yhteisöön Saat 3 verkkokurssia ilmaiseksi.