Harkitsen eroa

Minikurssi eroa harkitsevalle

   Katso kurssin esittely

Tutkimusten mukaan eroaminen hyvästä parisuhteesta vähentää yksilön onnellisuutta ja eroaminen huonosta liitosta lisää onnellisuutta. Siksi ennen eropäätöstä on tärkeää pysähtyä rauhassa pohtimaan tämänhetkisen parisuhteen laatua, toimivuutta ja vaihtoehtoja. Usein eroa harkitseva huomaakin asiaa monipuolisesti pohdittuaan elävänsä hyvässä suhteessa ja tulee tietoiseksi siitä, että ero ei ole paras ratkaisu.

Asioita ei kannata pohtia yksin. Keskustelu ystävien, muiden vastaavassa tilanteessa olevien ihmisten tai asiantuntijoiden kanssa selkeyttää ajatuksia, avaa uusia näkökulmia ja tarjoaa lohtua vaikeassa tilanteessa.

Keskusteluyhteyden säilyminen parisuhteen toiseen osapuoleen suojaa turhilta riidoilta, mikäli parisuhteen kriisi päätyy eroon. Omien ajatusten, toiveiden ja tarpeiden selvittäminen helpottaa parisuhteeseen ja mahdolliseen eroon liittyvien keskustelujen käymistä kumppanin kanssa.


Kouluttaja


Marjo Ehn
Marjo Ehn

Olen koulutukseltani pari- ja seksuaaliterapeutti. Aloitin urani parisuhteiden parissa jo opiskeluaikanani teologiksi. Myöhemmin pappina tein parisuhdetyötä seurakunnassa. Viimeiset kahdeksan vuotta olen tehnyt päätyönäni pari- ja seksuaaliterapiaa. Erityisosaamistani on tunnistaa ihmissuhteissa traumatisoitumisen vaikutuksia parisuhteessa.

Minulla on omakohtaista kokemusta eroamisesta. Olen kokenut avioeron kaksi kertaa. Tunnistan eroon liittyvät kysymykset ja ahdistukset sekä ammatillisesti että omakohtaisesti. Kokemusasiantuntijuuteni on ollut merkittävä apu ammatillisuuden lisäksi ymmärtämään, mitä ihmiset oikeasti kokevat miettiessään eroa, ollessaan eron keskellä tai toipuakseen erosta.


Aloita nyt!