Olen eron keskellä | Eron keskella

Eron keskellä sinä selviydyt.

Ammattilaisten apua avioeron eri vaiheisiin.Liity ilmaiseksi

Olen eron keskellä


Kun ero on päällä, eli sinä tai puolisosi tai te yhdessä olette hakeneet eroa. Tämä on vaikea elämänvaihe.

  • Sinulla saattaa olla tunne, että et selviä tästä tilanteesta. Sinä tulet selviämään.
  • Kannattaa keskittyä itsestä huolehtimiseen. Nukkua, syödä, käydä töissä. Monet ovat selvinneet tästä elämänvaiheesta. Tämä tuntuu vaikealta, mutta sinä selviät!

Eropäätös merkitsee lähes kaikkia elämänalueita koskevan, usein hyvin kuormittavan muutosvaiheen alkua. Päivittäinen arki muuttuu ja usein eronneen on ryhdyttävä huolehtimaan asioista, joita ei ole aikaisemmin tehnyt. Status muuttuu parisuhteessa elävästä eronneeksi ja oma identiteetti voi kokea kolauksen. Yksinäisyys ja suru voivat vaivata ja voimavarat olla vähissä. Ero koskettaa näin myös työelämää ja koko sosiaalista verkostoa ja elämäntapaa.


Eroon liittyvien käytännön asioiden sekä eron herättämien tunteiden ja muiden vaikutusten äärelle kannattaa pysähtyä, jotta eroaminen voisi tapahtua mahdollisimman hyvin. Tämä edesauttaa myös keskusteluyhteyden säilymistä eron toiseen osapuoleen.


Asioita ei kannata pohtia yksin, vaan eroavan kannattaa ympäröidä itsensä parhailla näkemyksillä, käytännöillä ja ammattilaisilla varmistaakseen elämän mahdollisimman sujuvan jatkumisen muutoksen jälkeen. Eron liittyvien tunteiden selvittäminen ja käsittely ystävien tai asiantuntijoiden kanssa selkeyttää ajatuksia, avaa uusia näkökulmia ja tarjoaa apua ja lohtua vaikeassa tilanteessa.


EROON LIITTYVÄT KÄYTÖNNÖN ASIAT JA JURIDISET KYSYMYKSET


Erossa joudutaan lähes aina käsittelemään pariskunnan omaisuuteen ja sen jakamiseen liittyviä vaikeita kysymyksiä ja lapsiperheissä lasten huoltoon, tapaamiseen ja elatukseen liittyviä kysymyksiä. Nämä asiat ovat useimmille meistä vieraita ja niiden hoitaminen voi tuntua vaikealta kun omat voimavarat ovat vähissä ja välit puolisoon voivat olla tulehtuneet. Usein on myös vaikea tietää missä järjestyksessä asioissa pitäisi edetä, mihin pitäisi olla yhteydessä, kuka voisi auttaa ja miten asiat kannattaa järjestää.


Näissä kysymyksissä on syytä pitää pää kylmänä ja pyrkiä sopimaan asioista kirjallisesti myöhempien epäselvyyksien ja kalliiden oikeusprosessien välttämiseksi. Monissa asioissa on suositeltavaa käyttää lakimiehen apua.


Oletko eron keskellä?  Osallistu ilmaiselle minikurssille