Toivun erosta

Minikurssi erosta selviämiseen

   Katso kurssin esittely

Kun olet eronnut ja selvinnyt pahimmasta kriisistä ja siihen liittyvistä käytännön asioista, tulee mahdollisuus antaa aikaa ja tilaa erilaisille tunteille, joita eroaminen ja siihen liittyvä kriisi herättää. Ero koskettaa voimakkaasti yksilön identiteettiä ja tunne-elämää. Tälle toipumis- ja uusiutumisprosessille on hyvä varata turvallista tilaa ja aikaa.

Eron aiheuttavien tunteiden, ajatusten ja kysymysten käsittelemättä jättäminen voi aiheuttaa niiden aktivoitumisen yllättäen jossain myöhemmässä elämänvaiheessa, esimerkiksi uudessa parisuhteessa, uusperheessä tai jonkun menetyksen yhteydessä. Eron jälkeinen eheytymisprosessi vaatii aikaa, voimia ja uskallusta perehtyä omiin syvimpiin ajatuksiin ja tuntoihin, mutta se luo vahvan perustan eron jälkeiselle hyvälle elämälle.

Kun olet valmis pohtimaan eroasi ja elämää eron jälkeen, liity mukaan!


Kouluttaja


Marjo Ehn
Marjo Ehn

Olen koulutukseltani pari- ja seksuaaliterapeutti. Aloitin urani parisuhteiden parissa jo opiskeluaikanani teologiksi. Myöhemmin pappina tein parisuhdetyötä seurakunnassa. Viimeiset kahdeksan vuotta olen tehnyt päätyönäni pari- ja seksuaaliterapiaa. Erityisosaamistani on tunnistaa ihmissuhteissa traumatisoitumisen vaikutuksia parisuhteessa.

Minulla on omakohtaista kokemusta eroamisesta. Olen kokenut avioeron kaksi kertaa. Tunnistan eroon liittyvät kysymykset ja ahdistukset sekä ammatillisesti että omakohtaisesti. Kokemusasiantuntijuuteni on ollut merkittävä apu ammatillisuuden lisäksi ymmärtämään, mitä ihmiset oikeasti kokevat miettiessään eroa, ollessaan eron keskellä tai toipuakseen erosta.


Aloita nyt!